فصلنامه علمی نسیم کوثر

وابسته به بنیاد فرهنگی خدماتی امام حسن عسکری(ع)

فصلنامه علمی نسیم کوثر

وابسته به بنیاد فرهنگی خدماتی امام حسن عسکری(ع)

فصلنامه علمی نسیم کوثر
عنوان: فصلنامه علمی نسیم کوثر
مدیر مسئول و سردبیر: سید محمد حسینی دره صوفی
ویراستار: سید محمد نقوی
گرافیست: سید محمود محسنی
صاحب امتیاز: بنیاد فرهنگی خدماتی امام حسن عسکری
دفتر مرکزی: ایران، قم
تماس با مدیر مسئول و سردبیر: ۰۹۳۵۳۹۶۹۷۷۶

اهمیت و ضرورت تحقیق و پژوهش در رشد و توسعه جوامع کنونی بر همگان آشکار و انکار ناپذیر است. پژوهش و تحقیق خمیرمایه و عامل اصلی گسترش دانش و فناوری بحساب می­آید که در دنیای امروز با گسترش فراگیر و توسعه­ همه جانبه­ آن، عاملی اساسی و مهمی در رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع محسوب می‌شود. فناوری‌ها و دانش‌های کنونی زاییده پژوهش‌های نظری و عملی بشر است که در این میان نهادها و نظام‌های مربوط به امر آموزش و پژوهش نقشی مهم و عظیمی در این موضوع ایفا می‌کنند.
نشریه علمی نسیم کوثر دارای سه بخش: مقالات اصلی، نقد مقاله و نقد و معرفی کتاب در زمینه رشته های علوم اسلامی و انسانی است که مخاطبان آن، استادان دانشگاه، دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران مؤسسات تحقیقاتی و عموم علافه مندان می ­باشند.
آخرین نظرات
شنبه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۴، ۱۰:۱۴ ق.ظ

نقد دیدگاه فاضل آبی در «عامی» بودن سهل بن زیاد

 سید احمدپورفاطمی

 طلبه درس خارج حوزه علمیه قم، موسسه کریم اهل بیت علیه السلام.

حمید رضا گورکانی

طلبه درس خارج حوزه علمیه قم، موسسه کریم اهل بیت علیه السلام.
چکیده
 از راویان پرنقش در جوامع حدیثی وانتقال تراث‌های حدیثی سهل بن زیاد بوده، در وثاقت وضعف سهل بن زیاد، گفتگو‌های متعددی صورت گرفته است. برخی از فقهاء برپایایه داده‌های رجالیون قائل به ضعف وی وبرخی با نقد وبررسی دادهای رجالی وبیان ادله دیگری قائل به وثاقت سهل بن زیاد شده‌اند، در جوامع اصلی رجال امامیه ازسهل بن زیاد با وصف‌های چون «احمق»، «ضعیف»، «غیرمعتمد»، «غال»، یاد شده است ولی در جوامع رجالی از سهل بن زیاد به عنوان «عامی» بودن یاد نشده، «مرحوم فاضل آبی» از عالمان امامیه صاحب کتاب «کشف الرموز» در بحث‌های فقهی خود در ضعف روایتی قائل به این شده که سهل بن زیاد ضعیف بود، چرا که ایشان «عامی» بوده، هدف از پژوهش حاضر نقد وبررسی دیدگاه ایشان در عامی بودن بوده سهل بن زیاد است. مطالب این پژوهش با شیوه توصیف تحلیلی نوشته شده واز نتایج این پژوهش می‌توان بیان کرد که برپایه دادها موجود در جوامع رجالی می‌توان بیان کرد سهل بن زیاد عامی نبوده است. این پژوهش با نگاه دیگر به بررسی مذهب سهل بن زیاد مربوط است.         
کلید واژه:

فاضل آبی؛ عامی بودن؛ سهل بن زیاد. 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴/۰۱/۱۰
سردبیر: سید محمد حسینی دره صوفی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی