فصلنامه علمی نسیم کوثر

وابسته به بنیاد فرهنگی خدماتی امام حسن عسکری(ع)

فصلنامه علمی نسیم کوثر

وابسته به بنیاد فرهنگی خدماتی امام حسن عسکری(ع)

فصلنامه علمی نسیم کوثر
عنوان: فصلنامه علمی نسیم کوثر
مدیر مسئول و سردبیر: سید محمد حسینی دره صوفی
ویراستار: سید محمد نقوی
گرافیست: سید محمود محسنی
صاحب امتیاز: بنیاد فرهنگی خدماتی امام حسن عسکری
دفتر مرکزی: ایران، قم
تماس با مدیر مسئول و سردبیر: ۰۹۳۵۳۹۶۹۷۷۶

اهمیت و ضرورت تحقیق و پژوهش در رشد و توسعه جوامع کنونی بر همگان آشکار و انکار ناپذیر است. پژوهش و تحقیق خمیرمایه و عامل اصلی گسترش دانش و فناوری بحساب می­آید که در دنیای امروز با گسترش فراگیر و توسعه­ همه جانبه­ آن، عاملی اساسی و مهمی در رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع محسوب می‌شود. فناوری‌ها و دانش‌های کنونی زاییده پژوهش‌های نظری و عملی بشر است که در این میان نهادها و نظام‌های مربوط به امر آموزش و پژوهش نقشی مهم و عظیمی در این موضوع ایفا می‌کنند.
نشریه علمی نسیم کوثر دارای سه بخش: مقالات اصلی، نقد مقاله و نقد و معرفی کتاب در زمینه رشته های علوم اسلامی و انسانی است که مخاطبان آن، استادان دانشگاه، دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران مؤسسات تحقیقاتی و عموم علافه مندان می ­باشند.
آخرین نظرات
چهارشنبه, ۱۷ آبان ۱۴۰۲، ۱۱:۴۶ ق.ظ

مقایسه تجسم اعمال در اندیشه مولوی و ملاصدرا

محمدرسول احمدی 

دانش آموخته دکترای فلسفه اسلامی، جامعه المصطفی
 ahmadimrasoul@gmail.com 
چکیده
تجسم اعمال از مهم‌ترین بحث‌های است که با سرنوشت حیات ابدی انسان گره‌خورده است. این بحث نشان می‌دهد که انسان مسئول تمام اعمال و کردار خود در دنیا و آخرت است. اینکه تجسم اعمال چیست باید گفت: تجسم اعمال، آشکار شدن اندیشه، گفتار و کردار و افعال و رفتار انسان در روز رستاخیز است. تجسم اعمال انسان با روش توصیفی و تحلیلی در اندیشه عرفانی مولوی و فلسفی ملاصدرا موردپژوهش قرارگرفته است؛ زیرا تبیین دیدگاه عرفانی و فلسفی دو اندیشمند بزرگ اسلامی در مورد تجسم اعمال انسان بدین‌صورت مطرح نشده و لازم است بیان شود و به زوایای مختلف آن پرداخته شود. درنتیجه تجسم اعمال اعم از ثواب و عقاب به انواع و اشکال مختلف برای انسان در روز قیامت آشکار می‌گردد که در اندیشه مولوی و ملاصدرا بر اساس منابع قرآنی و روایی با رویکرد عرفانی و فلسفی مطرح‌شده است؛ اگرچه دیدگاه مولوی بیشتر در قالب ابیات شعری است. 
واژگان کلیدی 
تجسم اعمال، محشر، معادجسمانی، مولوی، ملاصدرا. 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲/۰۸/۱۷
سردبیر: سید محمد حسینی دره صوفی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی